keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Marttaohje kaikille: pidä kaapissasi Marseille-saippuaa!

Onnistuin tässä vähän aikaa sitten sutimaan ORANSSIA KYNSILAKKAA vaalean beigeille nahkasandaaleille. Kuvio oli se tavallinen, eli olimme menossa katsomaan UIT:n teatteriesitystä ja ajattelin autossa korjailla varpaiden lakkausta "ihan vähän ja ihan nopeasti". Tavallinen kuvio ei siis tässä tapauksessa tarkoita sitä, että usein kävisimme teatterissa, vaan sitä, että typeränä naisena korjaan tai levitän kynsilakkaa äärimmäisessä kiireessä ja lopputuloksena on hirveä sotku. Tämänkertaisen lopputuloksen varmaan arvaattekin, eli auto-töyssy-lipsahdus-tahra-vaalea nahka-katastrofi. Tyhmänä yritin aluksi poistaa lakkatahraa ensin kuivalla nenäliinalla, sitten veteenkastetulla liinalla ja roiske tietenkin levisi. Kotiin myöhään illalla tullessani tyhmyys vain jatkui ja yritin poistaa tahraa kynsilakanpoistoaineella! Älkää vaan koittako sitä nahkaan: nahka kuluu, mutta tahra jää.

Yhtäkkiä muistin Marseille-saippuan, jota itse olen aikoinani suositellut myyntityössä asiakkaille kaikkein herkimmille materiaaleille (silkki, villa, nahka...). Itse en tätä ole todellakaan keksinyt, vaan ohje on silloin opittu vanhemmilta kollegoilta. Saippua on todella hienoa ja mietoa, mutta juuri sen vuoksi pureutuu tehokkaasti tahraan ja vie sen mennessään. Ja helpotus oli valtavan suuri, kun sama ihme kävi tälläkin kerralla!!! Harmi, kun en huomannut ottaa paniikissa kengästä kuvaa kynsilakan peitossa, mutta uskokaa pois, tahra oli kaiken turhan hinkkaamisen jälkeen noin herneen kokoinen. Ja herneen kokoinen oranssi tahra ON iso vaaleilla kengillä.

Marseille-saippua ei maksa muutamaa euroa enempää ja on todella riittoisaa. Tuoksu on perinteisen saippuan kaltainen, itselleni tulee mieleen lapsuuden saunomiset äidin kotitalon ikivanhassa rantasaunassa. Oma saippuani on varmaan viiden vuoden takaa, eikä se kulu oikeastaan yhtään. Olen käyttänyt sitä ainoastaan sohvan ja mattojen tahrojen putsaamiseen silloin kuin en ole halunnut niitä pesettää (mm. vauvan pukluja).

Tältä saippua siis näyttää kaikessa yksinkertaisuudessaan!


2 kommenttia:

  1. Hei tää on oikeasti hyvä vinkki! Mullakin on aina Marseille-saippuaa kaapissa, koska käytän sitä meikkisiveltimieni puhdistamiseen, mutta ei mulla ollut tullut mieleen, että sillä voisi puhdistaa myös nahkaa!

    Arvaa muuten, kenellä on nyt hirveä maksimekkokuume... *tutkii kuumeisesti eri nettikauppojen valikoimaa* :-D Niin ja onnea uudesta työstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika jännää mennä kolmen vuoden jälkeen takaisin työelämään, mutta mielelläni kuitenkin menen. Ja onhan se kivaa tällaisen shoppaholicin mennä ostamaan tavaraa, vaikkei se itselle tulekaan! ;)

      Olin kieltämättä itsekin aivan hämmentynyt saippuan tehosta nahkaan! Ajattelin lisäksi koittaa tehoa yhden vaalean nahkalaukun ikitahroihinkin. Tosin voi olla, ettei pinttyneimpiin tahroihin iske niin hyvin.

      Maksimekkokuume... ...en yhtään ihmettele! Jos mulle iskisi aleista silmään joku toinenkin arkikäyttöön soveltuva mekko, niin varmaankin sortuisin. Mulla odottaa iskemättömänä kaapissa ihana musta mekko, mutta se on vähän turhan fiini arkikäyttöön. Mä yritän kuumeisesti miettiä ja järkätä meille jotain menoa, että voisin pukea sen päälle. Melko säälittävää! :)

      Poista