maanantai 24. kesäkuuta 2013

Keskikesän lempivaatteet

Nyt on sitten rokkailtu, kierretty työhaastattelurumbat välissä sekä mökkeilty netin saavuttamattomissa niin kauan, että eiköhän ole aika palata kotiin ja koneen ääreen! On myös aika alkaa taas päivittää tänne kaikkia niitä ideoita, joita pääni suorastaan pursuaa! :)

Provinssirock oli ja meni, ja sää oli kaamea. Shortseja ei tarvinnut päälle pukea, vaan kumpparit ja sadetakki olivat ehdottomasti käytetyimmät vaatteet sen viikonlopun aikana. Teen varmaan joskus oman postauksen uudehkoista kumppareistani, Huntereista, koska niin toimivia jalkineita en varmaan koskaan ole omistanut! Niillä oli yllättävän miellyttävä talsia koko viikonloppu, eivätkä jalat väsyneet lainkaan. Suosittelen!

Kävin myös viime ja toissaviikon aikana kahdessa työhaastattelussa samaan paikkaan, sekä vielä kolmannen kerran allekirjoittamassa sopimuksen. Ongelmana oli (tietenkin!) joka kerta, että mitä ihmettä laitan päälleni. Päälleni valikoitui haastatteluihin useita vuosia vanha harmaa kotelomekko ja musta bleiseri. On hyvä omistaa sellaisia luottovaatteita, joita voi laittaa päälle talvella tai kesällä, ja aina tietää näyttävänsä ainakin kohtalaiselta. Olen todella innoissani töihinpaluusta, mutta kieltämättä se kovasti jännittää.

Juhannusta vietimme pitkän kaavan mukaan mökillä kunnon suomalaisen tapaan. Ihanan rentouttavaa, mutta jokseenkin kiloja kerääväähän tuollainen pitkäaikainen mökkeily on! Noh, ehkä herkkujen mässäilyä voisi taas vähän rauhoittaa ennen seuraavaa "lomaa". Tai ehkäpä sitten syksyllä viimeistään!

Sitten siihen varsinaiseen aiheeseen: ajattelin nimittäin esitellä teille mekon, joka on ollut päälläni melkein joka päivä viimeisen kahden viikon aikana. Olen aivan järjettömän ihastunut jo muutaman vuoden vanhaan Gina Tricot:n trikoomaksimekkoon! Se tuntuu olevan varsin ajankohtainen edelleen, koska onhan tämän kesän muodissa edelleen maksimekkoja sekä eläinprinttejä. Pidän kyseisen mekon kuosista senkin vuoksi, että yleisilme ei ole kovin räikeä, vaikka kuosissa on sekoitettu eri eläinprinttejä.





Hattu ja aurinkolasit ovat tämän kesän hankintoja. Omistan samanlaiset Ray Banin arskat myös ruskeana ja halusin saada jo aikaisin keväällä samat mustana. Lasit ovat jo niin osa tyyliäni, etten osaisi ilman jompia kumpia lähteä mihinkään! Malli on New Wayfarer. Ongelma niissä on, että lasit ovat kapeaan päähäni hieman liian leveät. Saan kohotella laseja nenänvarreltani usean kerran tunnissa, mutta niiden hieno ulkonäkö kompensoi tämän "pienen" vian kevyesti. :)

Hattu on H&M:ltä ja siihen lisäämäni perhoskoriste myös, tosin perhonen on jo muutaman vuoden vanha. En ole yleensä mikään hattuihminen eikä kapeaan ja pitkähköön päähän moni hattu sovi, mutta halusin ehdottomasti löytää itselleni hienon olkihatun. Ja löytyihän se! Minulle ei esimerkiksi sopinut päältä "litattu" malli (eli samaan tyyliin kuin stetsonit), koska sellaiset hatut jäävät melko korkealle. Korkeallaoleva hattu saa puolestaan pääni näyttämään entistä pidemmältä! Tämä kyseinen malli on pyöreähkö päältä, eli sen saa syvemmälle päähän ja ainakin itselleni tämä 9,95€:n arvoinen malli oli paras. Eli kokeilkaa rohkeasti eri vaihtoehtoja älkääkä antako ensimmäisten hattujen istumattomuuden lannistaa!



En ole lättäsandaalien ystävä. Tykkään korkeista koroista ja kauniista balleriinoista, en käytännöllisyydestä ja sporttisuudesta. Nämä Vagabondin monet festarit kiertäneet nahkasandaalit ovat kuitenkin niin hyvät jalkaan ja sopivat niin hyvin kyseisen mekon kanssa, että näistä on pakko tykätä edelleen! En tiedä mitä nahkaa nämä ovat, mutta olen muun muassa erään Roskilden reissun jälkeen upottanut nämä Mäntysuopa-vesiämpäriin, eivätkä ne olleet moksiskaan!



On ilmeisesti pakko laittaa mekko taas tämän illan jälkeen pesuun. Olen vasta nyt ymmärtänyt maksimekkojen järkevyyden suomalaisissa kesäilloissa: se suojaa itikoilta, se estää sääriä ja jalkoja saamasta kylmää, mutta on kuitenkin ihanan viileä ja ilmava painostavallakin ilmalla. Ja se menee mukavasti myös grilliruoan turvottaman vatsan päälle! :)

Jos mietitte, mitä kaikkea ale-rekeistä voisi katsoa, niin hyvä maksimekko voisi olla yksi täsmähankinta. Tämän kauden kukkakuosit ehkä kannattaa jättää rekkiin, koska niitä tuskin enää syksyllä voi käyttää eikä ensi kesänä kuosia todennäköisesti enää näy. Yksivärinen tai raidallinen on varma valinta! Valitse materiaaliksi esimerkiksi puuvillasekoite tms., jotta mekko ei ole arkikäyttöön liian hieno. Mekosta voi nimittäin saada todella juhlavan esimerkiksi korkeakorkoisten sandaalien, pienen laukun, korujen sekä juhlakampauksen kanssa. Tosin omaa mekkoani en ehkä juhliin pukisi, mutta illallistreffeille, kesäteatteriin, hienommalle terassille tai konserttiin voisin ajatella sen laittavani vähän hienompien asusteiden kanssa.

Hurmaavaa helleviikonjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti